Garantie op stucwerk

Uw wanden en plafonds wilt u natuurlijk laten voorzien van stucwerk met een goede kwaliteit. Als u met een erkend stukadoorsbedrijf   in zee gaat zullen deze garantie voorwaarden hebben en deze met u doornemen.

Maar hoe lang heeft u garantie op stucwerk?

Garantie op stucwerk is er uiteraard altijd tenzij dit van tevoren wordt besproken met het huidige stukadoorsbedrijf. Lees hier bijvoorbeeld meer over hoe u stucwerk moet laten drogen.

Garantie in fases

Uiteraard zijn er garantieregelingen voor alle producten die in Nederland te verkrijgen zijn. Deze zijn vergelijkbaar opgebouwd dus ook de garantie op stucwerk. Hieronder een voorbeeld.

  • Stucwerk de eerste 7 maanden heeft u een aflevergarantie.
  • Stucwerk na de aflevering garantie
  • Stucwerk tijdens de aflevering garantie

Een van de belangrijkste garanties in de stukadoorsbranche is die van de NOA. De NOA staat voor Nederlandse onderneming voor afbouwbedrijven.Ze bieden hulp bij eventuele geschillen tussen de klant en stukadoor maar ook kunnen ze u een goed advies geven over de soorten van stucwerk.

Snel een prijsindicatie?

Afbouw Garantie stucwerk NOA

Er zijn een aantal standaard regels betreft het stucwerk en de garantie hierop. Zo zijn de meeste stukadoorsbedrijven verplicht 5 jaar garantie te geven op stukadoorswerk binnen, en maar 3 jaar op stukadoorswerk buiten.

Op nieuwbouwwoningen valt de regel dat er geen garantie gegeven hoeft te worden op eventuele scheurvorming. Dit komt omdat een nieuwbouwwoning de eerste 4 tot 5 jaar nog aardig gaat uitwerken en stucwerk daar niet altijd tegen bestand is.

Wanneer garantie en wanneer niet?

Garantie heeft u op de hechting van het stucwerk en de ondergrond waar het stucwerk over aangebracht wordt. De stukadoor is ten alle tijden hier verantwoordelijk voor en het is natuurlijk niet de bedoeling dat er een groot stuk gips van uw plafond naar beneden zeilt.Een goede hechting moet dus aanwezig zijn.

Kleine haarscheurtjes of krimpnaden kunnen zowel in een oudbouw of nieuwbouwwoning ontstaan. U kunt vooraf met de stukadoor bespreken of hij deze na het drogen van het stucwerk kosteloos wilt repareren.

Nieuwbouw woning laten stucen

Bij een nieuwbouwhuis is de kans op scheurvorming altijd een stuk groter dan een bestaande woning. Omdat een nieuwgebouwde woning nog veel bouwvocht bevat zullen de verschillende materialen in de nieuwe woning nog gaan krimpen of juist uitzetten.

Hierdoor kunnen kleine haarscheurtjes ontstaan zowel in de wanden als in de plafonds. De garantiebepalingen op de scheurvorming in een nieuwbouwwoning liggen dan ook heel anders dan het stucen van een bijvoorbeeld jaren 30 woning.

Wilt u alles hierover weten lees dan deze pagina om meer informatie in te winnen over scheuren in nieuwbouwwoningen.

Stukadoor prijzen aanvragen

Als u een stukadoor inhuurt om goed stukadoorswerk te laten verrichten dan wilt u natuurlijk ook dat de stukadoor prijzen per m2 niet al te hoog zijn. U kunt bij de Stuc-Kampioen geheel vrijblijvend een offerte aanvragen voor het stucwerk wat u wilt laten uitvoeren.

Na het aanvragen van de offerte zal er binnen 2 minuten een prijs in uw mailbox staan zodat u van te voren weet waar u aan toe bent.

Snel een prijsindicatie?

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!