Latex verf spuiten

U bent van plan om binnenshuis uw wanden of plafonds in uw nieuwbouw of bestaande woning te voorzien van een nieuwe laag latex verf. Maar u bent bang dat u strepen of bannen krijgt door de vachtroller?

Een van de nieuwste technieken op schilder gebied is latex verf laten spuiten. Door middel van een speciale verfpomp genoemd (airless spuit) wordt de verspuitbare latex met een druk van 200 bar verneveld op de gladde afgewerkte muren of plafonds.

Leest alle informatie over de gemiddelde prijs per m2 betreft het laten spuiten of verven van uw muren en plafonds.

verfspuiten latex

M2 prijzen van latex verf spuiten

In tegenstelling tot het aanbrengen van verf met een vachtroller is het verfspuiten hiervan met een airless verfmachine vele malen sneller en egaler. De prijzen van latex verfspuiten liggen ook nog eens 25% lager en het eindresultaat van de gespoten wanden of plafonds liegt er niet om.

Om u de verschillen te laten zien tussen de prijs van het rollen van de wanden of het spuiten hiervan hebben wij hieronder een klein overzicht gemaakt van de gemiddelde prijzen per m2.

  • Latex verf rollen:    Gemiddelde prijs per m2 9 tot 12 euro
  • Latex verf spuiten: Gemiddelde prijs per m2 6 tot 10 euro

Zoals hierboven is vermeld ziet u een aardig prijs verschil tussen het rollen van verf of het verfspuiten.

Stelt u zich is voor dat u 100 m2 (gemiddelde woonkamer) wilt laten spuiten in de kleur wit dit zou betekenen 100 m2 x 6 euro per m2 = 600 euro.

In tegenstelling tot het rollen van de latex verf kosten 100 m2 x 9 euro = 900 euro. Dit betekend dat u op 100 m2 300 euro goedkoper uit bent.

Snel een prijsindicatie?

Voordelen van latex spuiten

Natuurlijk heeft verfspuiten voor maar ook nadelen. We zullen eens bij de voordelen beginnen welke het verfspuiten te bieden heeft.

Voordelen spuiten Nadelen spuiten
Strak en fijne structuur Veel af plakwerk
Geen strepen of banen Spuitnevel
Snel aangebracht Schoonmaakwerk
Goedkoper

Eigenlijk zijn de grootste nadelen van het spuiten het afplakken. Afplakken neemt veel tijd in beslag soms is dit net zoveel als het spuiten zelf. U moet denken aan het afplakken van de kozijnen , deuren en ramen maar ook de vloeren hebben natuurlijk aandacht nodig deze te bedekken.

Latex verf spuiten

Waar kan over heen gespoten worden?

De muren laten verven met de verfspuit kan over verschillende ondergronden aangebracht worden. De ondergronden moeten wel een zuigend vermogen hebben of poreus zijn. Denk hier aan gipsplaten,Spachtelputz, Oud en nieuw stucwerk, Bakstenen, oudere kalklagen of betonnen muren die glad zijn gemaakt door de stukadoor met een spuitpleister.

Als u een super strak eindresultaat wilt dan zullen de wanden of plafonds moeten worden voorzien van een pleisterlaag een gladde laag dus. Nadat de muren en plafonds glad gestuct zijn kan de latexspuiter alles gaan voorbereiden.

Wat is de werkwijze

Voordat er begonnen kan worden met het spuiten is het belangrijk dat de ondergronden gecontroleerd worden op oneffenheden, stof, en eventueel losse gedeeltes. Het vochtpercentage zal gemeten worden bij nieuw aangebracht stukadoorswerk en er moet gekeken worden of de ondergrond met een hecht middel moet worden voor gestreken.

Voor strijken van de wanden is niet alleen maar voor de hechting. Als de ondergrond teveel zuigend vermogen heeft kunnen er even goed vlekken en strepen ontstaan en dat is iets wat wij liever omzeilen. Nadat alle besproken is met u kunnen de afplak en de kleine reparatie werkzaamheden starten. Na het afronden hiervan zullen wij u wanden of plafonds voorzien van een nieuwe gespoten verflaag.

Kleurmogelijkhedenkleuren latex spuiten

Net zoals het rollen van de verf kan latex spuiten in elk gewenste kleur worden toegepast. Natuurlijk wordt de kleur wit het meeste gebruikt voor het plafondwerk maar in sommige moderne appartementen worden de wanden juist ook met deze kleur behandelt om zo een wat duurdere uitstraling te creëren.

Als u uw wanden wilt laten afsteken van uw plafond Flexa de kleuren specialist. In de kleurenwaaier van Flexa staan prachtige kleurmogelijkheden om zo onderscheid te kunnen maken van de wanden en het plafond.

Snel een prijsindicatie?

Nieuwbouwwoning

Ook is het spuiten van een nieuwbouw woning geen overbodige luxe. In de meeste gevallen worden de muren behangklaar opgeleverd en kiezen onze klanten voor het aanbrengen van een spuitpleister zowel op de betonnen muren als de plafonds.

Een spuitpleister word glad afgewerkt en is in tegenstelling tot andere stucwerk soorten relatief goedkoop. De gemiddelde prijs per vierkante meter ligt tussen de 8 en 10 euro.

Nadat de muren of de plafonds glad gestuct zijn kan er begonnen worden met het laten spuiten van de latexverf in de door u gewenste kleur.

Bespaar op de kosten!

Wilt u goedkoop maar toch prachtig schilderwerk op uw muren en plafonds? Dan is latex spuiten het geen wat u zoekt. Het afwerken van de muren met gespoten latex is ten alle tijden een stuk voordeliger dan het laten verven van uw muren met een verfroller buiten dit heeft u geen last van strepen en banen en krijgt u een prachtig egaal effect.

Bent u nieuwsgierig wat de exacte prijs per m2 voor het spuiten van uw woning gaat kosten? Vraag geheel vrijblijvend een prijsindicatie aan en laat u zich verrassen hoe goedkoop de Stuc-Kampioen is!

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!