Prijzen stukadoors

Bent u op zoek naar een stukadoor voor strakke wanden en plafonds in bijvoorbeeld uw woonkamer, badkamer of slaapkamers? Dan zullen wij van de Stuc-Kampioen u een duidelijk overzicht geven van alle stukadoor prijzen zodat u exact weet wat het kost als u een stukadoor gaat inhuren.

Wat kost een stukadoor?

Een gemiddelde stukadoor kost € 14 per m2 voor het aanbrengen van stucwerk. Als u goedkoop uit wilt wezen is spackspuitwerk een zeer goed alternatief. U betaalt bij de stukadoor dan gemiddeld € 7 per m2. Als u structuur wilt in het nieuwe stucwerk dan zullen de kosten altijd hoger liggen dan bij het gladmaken van de wanden en de plafonds.

In de meeste gevallen berekenen stukadoors per m2 maar het kan natuurlijk zo wezen dat er een prijs per uur word berekend.

Hoe meer structuur in het stucwerk, hoe hoger de kosten. De meeste stukadoors hanteren een prijs per m2, maar een prijs per uur is ook mogelijk.

U wilt uw bestaande woning laten opknappen of misschien heeft u wel een nieuwbouwwoning gekocht, dan moge uiteraard mooi gestucte muren of plafonds niet ontbreken. Goed stucwerk is de eye catcher van iedere woning.

U bent dus op zoek naar een stukadoor en benieuwt naar de prijzen van zijn stucwerk. Wij geven u een overzicht van de gemiddelde kosten per m2 die kunnen berekend worden voor het laten stucen van uw woning of pand.

Afwerking Gemiddelde prijzen per m2
Spackspuiten €  7 tot €     12
Plafond stucen €  8 tot €     20
Schilder klaar stucen €  7 tot €     18
Latexverf spuiten €  6 tot €     12
Sierpleister €  12 tot €   18
Behangklaar maken €  5 tot €     14

stukadoor-prijzen

Nu u een redelijk inzicht heeft gekregen van de gemiddelde prijzen van een stukadoor bent u misschien wel klaar om exact de prijzen te willen weten? U kunt hierachter komen door middel van ons online offerte systeem.

Na het invullen van de gevraagde gegevens berekend deze meteen een offerte voor u en stuurt deze naar het opgegeven email adres. Uw stukadoor offerte is dus binnen 2 minuten aangevraagd!

Snel een prijsindicatie?

Berekening voor het laten stucen van uw huis

We zullen u hier onderstaand een gemiddelde berekening laten zien van de  stucen prijzen van een woonhuis zodat u de juiste indruk heeft van de kosten:

 • Woonkamer stucen muren : +/- 50 m² x €14 per m² = €700
 • Woonkamer stucen plafond : +/- 25 m² x €17 per m² = €425
 • Keuken stucen muur : +/- 30 m² x €14 per m² = €420
 • Keuken stucen plafond : +/- 12 m² x €17 per m² = €204
 • Slaapkamer stucwerk muren : +/- 40 m² x €14 per m² = €560
 • Slaapkamer stucwerk plafond : +/- 16 m² x €17 per m² = €272

Bij het laten stucen van een nieuwbouwwoning zullen de stucadoor prijzen per vierkante meter een stuk lager liggen. U kunt er vanuit gaan dat het kostenplaatje er dan zo uit zal zien:

 • Woonkamer stucen muren : +/- 50 m² x €9 per m² = €450
 • Woonkamer stucen plafond : +/- 25 m² x €13 per m² = €325
 • Keuken stucen muur : +/- 30 m² x €9 per m² = €270
 • Keuken stucen plafond : +/- 12 m² x €13 per m² = €156
 • Slaapkamer stucwerk muren : +/- 40 m² x €9 per m² = €360
 • Slaapkamer stucwerk plafond : +/- 16 m² x €13 per m² = €208

Wilt u uw nieuwe pas aangebrachte stucwerk meteen laten spuiten in de latexverf in de door u gewenste kleur? Dan is de totaalprijs per m2 €7 duurder. Dit is inclusief de verf en afplak materialen.

Goedkoop laten stucen

Het grote voordeel van stucwerk is dat u zelf de te stucen prijzen in de hand heeft.Uiteraard heeft een stukadoor wel een tarief waar rekening mee gehouden moet worden maar de grootste prijsverschil zit hem in het soort stucwerk wat u kiest.Er zijn zeer veel verschillende soorten stucwerk en dat is dan ook de reden dat de prijzen erg uiteen kunnen lopen.

Mocht u een voordelige goedkope afwerking willen voor uw muren en plafonds kies dan voor spuitwerk. Spackspuitwerk word aangebracht machinaal en gaat dus veel sneller dan met de hand.Hierdoor zijn de m2 prijzen veel lager dan het traditionele stukadoorswerk. De stucen prijzen voor het bovengenoemde spacksspuitwerk beginnen al vanaf 5 euro per m2.

Nog een voorbeeld van een betaalbare afwerking is spachtelputz of genoemd een sierpleister.De m2 prijzen van sierpleister beginnen vanaf 12 euro per m2

Klein of groot oppervlakte laten stucen?

Heeft u een groot oppervlakte te stucen zoals meerdere plafonds of wanden? Dan zou dit wel eens voordelig kunnen uitpakken voor u! Onze stukadoor kan door een groot oppervlakte te stukadoren veel efficiënter werken en de extra kosten die normaal in rekening worden gebracht zoals het huren van een steiger of de voorrijkosten hoeven nu maar een keer betaald te worden.

Buiten de extra kosten kunnen de te stucen prijzen per m2 van de stukadoor ook iets omlaag dus vraag altijd om de extra korting die hij kan geven als u een groot oppervlakte wilt laten stucen.

stucwerk-plafond

Plafond of wanden stucen wat is het prijsverschil?

De prijs van stucen van een woning wil natuurlijk verschillen per situatie. De prijs van een stukadoor hangt af van verschillende factoren.Wat voor stucwerk kiest u? Hoe groot is het oppervlakte wat gestuct moet worden? En wat is het tarief van de stukadoor?

Als u als voorbeeld de gehele woonkamer laat stukadoren dan is dit ten alle tijden goedkoper dan alleen een keuken wandje te laten smeren. Een plafond laten stucen is voor een stukadoor een zeer zware klus. Het is een stuk moeilijker te bereiken dan de wanden en dat is ook de reden dat de prijzen voor het stucen van een plafond hoger liggen dan die van de wanden.

Snel een prijsindicatie?

6% BTW over de stukadoor kosten

Helaas moeten we allemaal btw betalen maar gelukkig is er vanaf 2001 een btw regeling in getreden van 6%. Mocht uw woning ouder zijn dan 2 jaar dan valt u onder deze voordelig btw tarief.U bent dus maar liefst 13% voordeliger uit en zo houd u nog eens geld over.

Stelt u zich eens voor dat u pleisterwerk op u wanden laat aanbrengen en dit is 25 m2. Dan zal de rekensom zijn 25 m2 x 15 euro per m2 = 375,- euro exclusief 21% btw. Inclusief de btw zou dit zijn 453,75 euro. Betaald u hier maar 6% btw over dan hoeft u maar 397,50 euro af te rekenen dus dit is een verschil van 56,25 euro die snel is verdient.

Voordelig uitbesteden van uw stucwerk

Stucwerk is een klus die u niet een twee drie zelf wilt gaan uitvoeren. Het is een vak apart en hier is minimaal 6 tot aan 7 jaar ervaring voor nodig.Ook moet u fysiek veel kracht hiervoor hebben en een goed uithoudingsvermogen.

Gelukkig zijn er verschillende manieren om op de prijzen van een stukadoor te kunnen bezuinigen Welke manier dit zijn? Offertes vergelijken!! Vergelijk onze offerte met een van onze concurrenten en u zult merken dat de Stuc-Kampioen een van de voordeligste stukadoorsbedrijven van Nederland is.

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!