Badkamer stucen

Tegenwoordig is het stucen van een badkamer niet alleen stijlvol maar ook veel hygiënischer dan tegels. Welk stucwerk is voor u het voordeligst in uw badkamer en welke prijzen per m2 worden hiervoor berekend?

Leest u alle informatie op deze pagina betreft het stucen over tegels, betegelen en daarna stucwerk aanbrengen en de waterdichte soorten.

Prijzen

De prijzen van het laten stucen van een badkamer variëren omdat er verschillende factoren hier invloed op hebben. Ook is de prijs afhankelijk van de stukadoor net zoals het oppervlakte de ondergrond en de afwerking keuze. We zullen de mogelijkheden even op een rijtje zetten:

  • Tadelakt stucen: vanaf €140,- per m2.
  • Beton Ciré stucen: vanaf €100,- per m2.
  • Microcement & Microbeton: vanaf €155,- per m2.

Uiteraard wilt u een exacte prijs weten voor het laten stucen van uw badkamer. Op onze website kunt u dit geheel gratis doen door middel van een online offerte aan te vragen via ons offerte berekenings- systeem. Na het invullen hiervan krijgt u automatisch de prijzen voor het stucen van een badkamer in u mailbox verzonden.

badkamer stucen

Snel een prijsindicatie?

Uw badkamer stucen maar waarom?

Stucwerk in de badkamer is een van de nieuwste trends van het moment. Het is veel hygiënischer dan tegels en toont stijlvoller. Er zijn verschillende soorten afwerkingen mogelijk in de badkamer daar vertellen we u zo meer over. Lees hier badkamer stucen de voordelen:

  • Hygiënischer
  • Geen vieze voegen
  • Makkelijker schoonmaken
  • Origineel

Omdat er geen voegen in het stucwerk zitten is dit veel hygiënischer dan tegels in uw badkamer.In voegen van tegels nestelen zich schimmels en moeten er agressieve schoonmaakmiddelen worden gebruikt die slecht zijn voor uw gezondheid. Bij stucwerk in de badkamer zal dit niet meer nodig wezen. Een badkamer stucen staat voor optimale hygiëne.

Stucwerk in uw badkamer soorten

Zoals we al aangaven zijn er verschillende mogelijkheden als afwerking in natte ruimtes. De belangrijkste soorten stucwerk zetten wij even op een rijtje voor u.

  • Beton Cire: Een cementgebonden materiaal wat zeer sterke eigenschappen heeft. Het is watervast en is in vele kleuren te verkrijgen voor alle type badkamers.
  • Tadelakt: Een waterafstotende pleister op basis van kalk en pigmenten. Wilt u een oosterse sfeer? Dan is Tadelakt echt iets voor u.
  • Microcement of Microbeton: Een zeer hoogwaardige kwaliteit geeft dit product. Het is waterdicht en ook zwembaden worden voorzien van deze stuclaag.

badkamer waterdicht pleisteren

Waterdicht maken

Na dat de wanden zijn behandelt met de bovenstaande producten en het raapwerk is aangebracht zullen deze waterdicht gemaakt moeten worden. De producten zelf kunnen goed tegen vocht maar hebben nog geen waterafstotende laag. Hiervoor word een pu coating gebruikt.

Deze coating is vaak van 2 componenten en zorgt ervoor dat alle poriën van het stucwerk worden gesloten zodat het vocht zo van de wanden afloopt.

Nieuwbouw

Ook in nieuwbouwwoningen worden de badkamers tegenwoordig veel voorzien van waterdicht stucwerk zoals: Betonlook, Tadelakt, Microbeton, of Betoncire. Ook de vloer wordt vaak meegenomen zodat vloer en wand een geheel wordt en u het betegelen achterwegen kunt laten.

Belangrijk is dat de muren en de vloeren eerst een gladde afwerking krijgen. Zo kan de vloer geëgaliseerd worden met egaline en de muren en de plafonds kunt u laten glad stucen. Nadat het nieuwe stucwerk gedroogd is kan het aanbrengen van het waterdichte materiaal beginnen.

Wilt u toch wat goedkoper uit wezen dan is het betegelen van de badkamer altijd iets voordeliger dan het laten aanbrengen van een waterafstotende stuclaag.

Snel een prijsindicatie?

Stucen in andere ruimtes

Natuurlijk bieden wij niet alleen een badkamer stucen aan. Op deze website kunt u alles vinden over sauzen van muren tot alle verschillende soorten stucwerk en het laten aanbrengen hiervan.

Bent u op zoek naar een stukadoor voor het laten stucen van u badkamer? Bekijk dan eerst is de kosten van onze stukadoors.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan en laat uw badkamer compleet vernieuwen voor een betaalbare prijs.

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!