Buitenmuur stucen

Als u een nieuwe uitstraling wilt voor uw huis is een buitenmuur stucen een zeer voordelige optie. Op deze pagina kunt u alles vinden over het laten stucen van een buitenmuur, de kosten per m2 en de juiste materialen.

Prijzen

De stukadoor is de geen die de prijzen bepaalt van het opnieuw stucen van een buitenmuur. Hij kijkt naar de conditie van de muur en vraagt naar uw wensen. De kosten van buiten stucwerk vallen altijd hoger uit dan dat van stukadoorswerk binnen.

Dit is omdat er buitenshuis andere materialen gebruikt worden dan binnenshuis. De materialen die op een buitengevel aangebracht worden zijn waterbestendig of waterafstotend. Wat is de m2 prijs van een buitenmuur stucen? Hieronder geven wij u de gemiddelde prijs van het stucen van een buitenmuur:

  • Buitenmuur stucen: Gemiddelde prijs per m2 55 euro

 

Als u pressies wilt weten wat de kosten zijn voor het stucen van u buitengevel kunt u geheel vrijblijvend een stukadoor offerte aanvragen. Na het invullen van het offerte formulier stuurt deze de kosten binnen 2 minuten automatisch door naar het opgegeven mailadres.

Snel een prijsindicatie?

Buiten stucwerk opties

Er zijn meerdere opties voor het laten afwerken van uw buiten muren en plafonds. Dit geld ook als u besluit een buitenmuur te laten stucen. We zullen u de 3 meest voorkomende stucsoorten laten zien:

  • Fijn en grof schuurwerk
  • Spachtelputz
  • Pleisterwerk
  • Glad stucen

Buiten stucwerk geeft niet alleen een fraaie uitstraling de woning is beter geïsoleerd en beschermt tegen slechte weersinvloeden. Ook vocht doorslag van u gevel zal het stucen van uw buitenmuren grotendeels tegen houden.

Pleisterwerk buiten

Pleisterwerk is een gladde cement gebonden stuclaag op de buitenmuur van uw woning. Buiten stucwerk moet ten alle tijden cement gebonden wezen. Cement is een product wat goed tegen vocht kan en niet verzeept. Een pleisterlaag die word aangebracht zal na zijn uitharding eventueel nog kunnen worden afgedicht met een buiten muurverf.

Schuurwerk buiten

Als u een afwerking wilt kiezen die in een keer klaar is is schuurwerk de juiste keuze. Een laag schuurwerk varieert van 3 mm dikte tot aan 1 cm dikte. Als de laag is aangebracht word deze door de stukadoor afgeschuurd met een schuurspons zodat er een licht vlammen effect ontstaat. Schuurwerk is een waterafstotende pleister die een leuke uitstraling creëert aan uw huis.

Versteviging tegen scheuren

Ook zou uw buitengevel kunnen gaan werken en scheuren. Als er scheuren in de gevel worden aangetroffen zal er gaas aangebracht moeten worden. Wagenings gaas wordt ingebed tussen 2 lagen stucwerk. Op het moment dat er spanning op het stucwerk komt te staan zal het gaas zo goed als alles bij elkaar houden. Mocht het dan toch gaan scheuren dan is gevelisolatie het laatste red middel.

Buitengevelisolatie buitenmuur

Snel een prijsindicatie?

Stucen en isoleren

Het stucen en isoleren van de gevel van uw woning scheelt u niet alleen op de stookkosten maar ook zal het het geluid van buiten dempen. Gevelisolatie zijn kunststof platen die gelijmd worden op de gevel van uw woning.

De gevel isolatieplaten zijn beschikbaar in alle soorten en maten van 1 cm dikte tot wel 8 cm dikte.Na het plakken van de gevel platen zal er ook hier wapenings- gaas moeten worden geplaatst voordat de eindafwerking laag kan worden aangebracht.

Spachtelputz buiten

Spachtelputz kan zowel binnen als buiten gebruikt worden zolang men maar een buitenkwaliteit gebruikt. Uw buitenmuur stucen met spachtelputz is een optie waar u lang plezier van zult hebben. De putz is kras en stootvast en is makkelijk schoon te houden met een hogedrukreiniger.

Vergunning nodig of niet?

Een buitenmuur stucen is een snelle en simpele oplossing om uw huis op te laten knappen. Als u uw huis wilt laten opkappen door middel van het stucen van u buitengevel zal u even goed moeten gaan informeren bij de gemeente of u hier geen vergunning voor nodig heeft.

Met het stukadoren aan de buitenkant van uw woning verandert u het aanzicht en dat is iets waar de gemeente erg op let! Mocht u uw gevel in de oude staat terug willen brengen dan hoeft u geen vergunning aan te vragen.

Binnenshuis laten stucen

Nu we het hebben gehad over het stukadoren buiten kunnen wij ook genoeg vertellen over binnenshuis stukadoren. Hier geven wij wat voorbeelden van pagina’s die alle te maken hebben met het afwerken van uw woning aan de binnen kant van wanden tot aan plafonds.

Bespaar op uw offerte

Iedereen die op zoek is naar een stukadoor wilt natuurlijk niet de hoofdprijs betalen. Dat hoeft bij ons zeker niet het geval te wezen als u een vrijblijvende offerte aanvraagt bij ons. Wist u dat wij wel 25% goedkoper zijn dan andere stukadoorsbedrijven? Vult u het offerte formulier maar eens in en wij zullen u verrassen met de prijzen die wij per m2 berekenen.

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!