Glad stucwerk

U wilt een keuze maken welk soort stucwerk u op de wanden of plafonds moet laten aanbrengen, maar u weet niet welke? Dan is glad stucwerk een van de modernste afwerkingen van het moment. Op deze pagina zullen wij u alle informatie geven over glad stucwerk en de prijzen per m2. Lees snel verder….

Mooie gladde muren

Mooi glad stucwerk kan uw huis compleet veranderen. Als uw wanden en plafonds glad gestuct zijn dan krijgt u visueel het gevoel dat de ruimte veel groter is geworden dan voorheen.Wat ook een belangrijke rol is is dat gladde muren en plafonds ook nog eens brandvertragend werken. We zullen u hieronder alle voordelen van glad stucwerk laten zien:

  • Meer ruimte en tijdloos
  • Geen stof op de wanden
  • Makkelijk herstelbaar
  • Altijd overschilderbaar
  • Waardevermeerdering woning
  • Een ondergrond voor behang en schilderwerk

Zoals u kan lezen heeft glad stucwerk behoorlijk wat voordelen. Maar nu u weet wat de voordelen zijn van gladde muren of plafonds wilt u natuurlijk ook de prijzen per m2 weten. Lees de tabel met de m2 prijzen op een rijtje.

gladde muren

Snel een prijsindicatie?

Stucwerk prijzen per m2

Glad stucwerk: In de meeste woningen kom je glad stucwerk tegen of ook wel pleisterwerk genoemd. In de meeste gevallen wordt deze afwerking met de hand aangebracht maat tegenwoordig kan er ook een gipsspuitmachine worden gebruikt door de stukadoors.

Het voordeel aan het gladde pleisterwerk is dat mocht het beschadigen het herstel hiervan vrij simpel is. Gladde muren worden in de meeste gevallen afgewerkt met latex muurverf gerold of gespoten. De gemiddelde prijzen van glad stucen zijn:

Glad stucwerk: Gemiddelde prijs per m2 incl materiaal ex btw: vanaf 7 euro tot aan 22 euro per m2.

Spuitwerk: Als u op zoek bent naar een goedkope afwerking dan is spuitwerk een goede optie. Spuitwerk ook wel spackspuitwerk genoemd is voordelig en snel aangebracht door middel van een spackspuitmachine. De eerste laag die wordt aangebracht maakt de muren of plafonds egaal en de tweede laag zorgt voor de korrelige structuur. Prijzen van spackspuiten zijn gemiddeld:

Spuitwerk: gemiddelde prijs per m2 inlc materiaal ex btw: vanaf 5 euro toto aan 12 euro

Stucwerk verven: Als het gladde stucwerk is aangebracht en gedroogd is zal deze van een verflaag moeten worden voorzien.Andere afwerkingen zoals spachtelputz, schuurwerk, of leem stuc hoeft dit niet.

Veel mensen proberen het stucwerk zelf te verven maar komen daar vaak op terug als ze hun eindresultaat zien. Vlekken strepen en banen in de muren dat is iets wat je toch niet wilt?

Als u super strakke wanden en plafonds wilt hebben kies dan voor latex verf spuiten dit is voordelig en gegarandeerd dat u geen last heeft van strepen of banen in uw schilderwerk.

Prijzen voor het aanbrengen van verf op het nieuwe stucwerk:

Stucwerk verven: Gemiddelde prijs per m2 incl materialen ex btw: vanaf 6 euro tot aan 12 euro

glad stucwerk

Ondergrond

Een ondergrond waar glad op gestukadoord moet worden moet vrij zijn van vet en stof. Mochten er nog lossen delen van oud stucwerk zitten verwijder die dan. Hoe schoner en gladder de ondergrond is hoe mooier het eindresultaat gaat worden.

Bij sterk zuigende ondergronden zoals bakstenen, kalkzandsteen of spack wordt er een hecht primer gebruikt. Zo kan er een primer gebruikt worden voor de hechting (met een kwartskorrel) of een primer tegen de zuiging (vaak geelachtig). Let goed op dat er met de juiste primer wordt voorbehandeld.

Glad pleisterwerk is dus het tegenovergestelde van een muur of plafond met structuur zoals spachtelputz. Afhankelijk hoe oneffen en slecht de ondergrond is zal de laagdikte van het pleisterwerk bepaald gaan worden. Dit kan variëren van 1 mm tot aan 4 cm dikte wat dan ook wel raapwerk wordt genoemd ( vaak op gipsplaten ). Raapwerk is niets anders dan dik stukadoren.

Nieuwbouw

Bij het aanschaffen van een nieuwbouwwoning is de vraag ” kan ik een nieuwbouw woning wel glad laten stucen?” een van de meest voorkomende. Omdat een nieuwgebouwde woning nog veel bouwvocht bevat is de kans op kleine haarscheurtjes altijd aanwezig.

Omdat de meeste nieuwbouwbewoners hun woning snel warm willen stoken krijgen de muren en de kanaalplaatvloeren flink wat te voortduren. Ons advies is dan ook de temperatuur langzaam te verhogen en niet boven de 21 graden Celsius te komen.

Het ventileren van het nieuwbouwhuis is ook van groot belang. Zorg er altijd voor dat u een paar ramen op een kier laat staan zodat het vocht gemakkelijk uw woning kan verlaten. Doet u dit niet dan kunt u last van schimmelvorming krijgen.

Omdat glad stucwerk makkelijk te repareren is en per m2 niet al te duur kost kiezen de meeste nieuwbouwbewoners er voor om hun muren glad te laten stucen door middel van een dunne pleisterlaag ook wel genoemd (filmen).

Vraag geheel vrijblijvend de kosten aan voor het laten stucen van uw nieuwbouwwoning en ontvang een zeer scherpe offerte!

Wandafwerking keuken

In de keuken wordt er altijd wel geknoeid met vet spetters of water. En als deze tegen de muren komen moeten de gladde muren beschermt worden door middel van tegels. Maar wat nu als u geen tegels meer wilt achter u keuken? Dan kunnen wij u helpen!!

Een gladde muur achter uw keuken met een speciale 2 componenten coating die zorgt ervoor dat niets maar dan ook niets meer hecht aan uw muur achter de keuken.

Vetvlekken of water kringen kunnen simpelweg met een doekje verwijdert worden en u zult hier niets meer van terug zien. Tevens is de coating waterdicht en kan goed tegen een stootje.

Snel een prijsindicatie?

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!