Muur stucen

U wilt de binnenkant van uw nieuwbouw of bestaande woning laten opknappen? Dan begint dit bij het stucen van de muren. Uw muur stucen in bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer of badkamer kan op verschillende manieren en er zijn een tal van mogelijkheden.

Bent u nieuwsgierig wat de kosten per m2 zijn voor het laten stucen van u muur? Lees op deze pagina alle informatie over de prijzen, de ondergronden en de droogtijd.

Kosten per m2

Een muur stucen wordt vaak per m2 berekend. Zo zal de stukadoor eerst is gaan kijken wat de ondergrond is waar het stucwerk over aan gebracht moet worden omdat dit de hechting moet gaan creëren tussen het nieuwe en de oude stuclaag.

Hierna moet er gekeken worden naar welke soort van stucwerk u wilt op uw muur en voor welke prijs. We zullen u hier een klein voorbeeld geven van de kosten van stucen per m2.

  • Glad stucen van de muur:    prijs vanaf 8 tot 25 euro per m2
  • Spachtelputz aanbrengen:   prijs vanaf 14 tot 25 euro per m2
  • Schuurwerk aanbrengen:    prijs vanaf 12 tot 22 euro per m2
  • Spackspuiten op de muur:   prijs vanaf 7 tot 18 euro per m2

muur stucen

Nu u een redelijke inschatting heeft van de soorten stucwerk om uw muur te laten stucen is het misschien wel handig als u de juiste m2 prijzen kan achterhalen zodat u niet plotseling voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wij kunnen u een geheel vrijblijvende offerte aanbieden zodat u exact weet wat de kosten zijn om een muur te laten stucen. Klik hier voor een gratis offerte…

Snel een prijsindicatie?

Voorbereiding stucen

Als een vakman bij u de muur in uw badkamer, woonkamer of keuken komt stucen zullen er eerst voorbereidingen getroffen moeten worden.

Wat zijn deze voorbereidingen?: De muren moeten gecontroleerd worden op losse delen, scheuren moeten beplakt worden met wapening gaas, en er moet gezorgd worden door middel van de juiste primer voor een optimale hechting van de nieuwe stuc laag.

Belangrijk is dat het beton, of de stenen muur droog is en geen stof bevat. Heeft u een oude muren dan kunt u deze ook opnieuw laten stucen door de stukadoor.

Hoeken van de muur

Op de uitwendige hoeken van de muren zullen hoeklijnen te lood moeten worden aangebracht. Deze hoeklijnen kunnen van rvs, kunststof, of aluminium wezen.

Rvs word overigens veel buiten gebruikt omdat de kans op het roesten van de profielen veel groter is. De stukadoor kan een waterpas gebruiken om de hoeklijnen waterpas te stellen.wanden stucen

Sausklaar stucen

Als u uw muur stucen laat uitvoeren door een professionele stukadoor zal deze aan u vragen of u het behang klaar of schilder klaar wilt hebben. Wat het verschil is? Het verschil zit hem in de eindafwerking.

Het glad stucen of sausklaar stucen ook wel glad pleisterwerk genoemd van uw muren wilt zeggen dat u na het droging proces kunt gaan schilderen, en dat de muren spiegelglad worden achtergelaten zonder oneffenheden.

Behangklaar stucen

Als u de muren behangklaar wilt laten afwerken ( Wat vaak al in een nieuwbouwwoning is gedaan ) zal de vakman de wanden zo strak maken ( egaliseren dus ) dat het wel een biljartlaken lijkt.

Idiaal om een mooi stukje behang over aan te laten brengen dus. Echter is het wel toelaatbaar dat er bij deze methode wel oneffenheden te zien zijn in de vorm van kleine krasjes of putjes.

Schilderen na het stucen

Als de wanden en de plafonds sausklaar zijn gemaakt is het belangrijk dat u de juiste droogtijd aanhoud. (Deze droogtijd is 1 mm per dag!) Na het drogen van het nieuwe stucwerk wilt u uiteraard dat er schilderwerk word aangebracht. Dit kan op 2 verschillende manieren:

  • Latexverf laten spuiten
  • Latexverf laten rollen

Het verschil tussen latexverf laten spuiten of laten rollen is dat het spuiten veel minder structuur nalaat dan de verfrol. De prijs van latexverf laten spuiten is daarbij ook nog eens veel lager dan het laten aanbrengen van verf met een vachtroller.

Wilt u echt een super strak eindresultaat? Kies er dan voor om uw nieuwe stucwerk te laten spuiten met latexverf.

Muur stucen door een stukadoor

Een muur stucen is niet zomaar een klusje die je dagelijks uitvoert. laat het daarom over aan iemand die precies weet wat hij doet. U kunt bij ons geheel vrijblijvend een offert aanvragen om er zo achter te komen wat de prijzen van een muur laten stucen zijn per m2.

Na het invullen van het formulier zal er binnen 2 minuten een offerte naar uw opgegeven email adres toe worden verzonden geheel vrijblijvend. Klik hier en vraag uw offerte aan..

Snel een prijsindicatie?

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!