Plafond stucen

U wilt uw plafond laten opknappen in uw nieuwbouw of bestaande woning? Omdat er scheuren of beschadigingen in zitten? Denk er is over na en laat uw plafond stucen.

Door een nieuwe laag stucwerk aan te laten brengen zal uw bestaande of nieuwbouwhuis er weer compleet anders uitzien. Wilt u de prijzen van het stucen van u plafonds weten of de mogelijkheden? Lees dan snel verder op deze pagina…

Plafond stucen wat zijn de kosten?

Het laten stucen van het plafond is een aardige ingreep op uw interieur. Als het plafond er weer als nieuw uitziet door de nieuwe stuclaag dan is het aanzicht van uw complete interieur weer ververst.

Uiteraard is het belangrijk de kosten per vierkante meter van het stucen te weten, voordat u overgaat tot het inhuren van een stukadoor. We zullen u eerst een overzicht geven van de mogelijkheden en de m2 prijzen van het stucen van een plafond.

Afwerking Gemiddelde prijzen per m2 incl materiaal
Spackspuitwerk plafond €  5  tot €     11
Behangklaar plafond €  12 tot €    15
Sausklaar plafond €  14 tot €    23
Sierpleister plafond €  15 tot €    23
Schuurwerk plafond €  15 tot €    25

Omdat er verschillende soorten stucwerk zijn lopen de vierkante meter prijzen erg uiteen. Spuitwerk op uw plafond wat machinaal wordt aangebracht zoals spacken is veel goedkoper dan het traditionele stucen met de hand. Houd u van een vlak en strak plafond dan zal het plafond eerst uitgevlakt en egaal gemaakt moeten worden met een gipsgebonden mortel.

Na deze behandeling kan deze van een latexverf worden voorzien. Ook liggen de prijzen van sausklaar stucwerk hoger dan die van spackspuitwerk.

Snel een prijsindicatie?

Onze prijzen vergelijken

Prijzen worden altijd vergeleken, of dit nu om een keuken, bankstel of het stucwerk van plafonds gaat. Dus waarom niet de prijzen van een stukadoor? Natuurlijk kunt u ook het stucen van uw plafond vergelijken met andere stukadoors. Om heel eerlijk te wezen is dit ook wat wij willen.

Waarom? omdat wij op deze manier kunnen laten zien hoe goedkoop wij het plafond stucen kunnen aanbieden. Vult u geheel vrijblijvend het offerte formulier in en ontdek binnen 2 minuten de scherpste prijzen voor het laten stucen van u plafond. U ontvangt de offerte in u mailbox als u deze verzonden heeft.

schuurwerk plafond

 

Opties stucwerk plafond

Bij een plafond stucen in een nieuwbouwwoning of het laten stucen van uw bestaande plafond heeft u meerdere keuze van afwerkingen. Wij zullen u een opsomming geven van de soorten stucwerk op het plafond:

  • Spackspuitwerk
  • Spuitwerk
  • Glad stucwerk
  • Plafond glad maken
  • Sierpleister
  • Schuurwerk

Als u last heeft van beschadigingen en scheuren in uw oude plafond van bijvoorbeeld riet of gipsplaten dan kan de stukadoor weer zorgen dat deze egaal en sausklaar wordt. Door het aanbrengen van een gips laag zal uw plafond weer geheel glad gemaakt worden zodat deze van een nieuwe schilder laag kan worden voorzien.

Sausklaar stucwerk is erg tijd rovend en daarom ook iets duurder dan behangklaar stucwerk of spuitwerk op uw plafond.

Schuurwerk Plafond

Schuurwerk op het plafond was een van de populairste afwerkingen. Helaas is dit komen te vervangen door glad pleisterwerk. Schuurwerk geeft een halve slagen effect op uw plafond ook wel bekend als de halve maantjes.

De gipsmortel is in het bezit van een lichte zandkorrel die de stukadoor met een spons kan door schuren en zo zijn gewenster eindresultaat geeft.Het nadeel van een geschuurd plafond is dat mocht u het in de loop van de tijd willen schilderen de effecten bijna niet meer zichtbaar zijn en deze zich voordoen als vlekken.

Spuitwerk

Wilt u voor weinig geld uw plafond laten opfrissen dan is spuitwerk een ideale oplossing. Spackspuitwerk word door de stukadoor met een spackspuitmachine aangebracht in twee lagen. Laag een is een laag waar het plafond in een dekkende laag egaal wordt gemaakt en laag twee geeft de gewenste korrel structuur.

U heeft een keuze tussen een fijn en grove korrel. De standaard kleur is wit van spackspuiten maar u kunt elke gewenste kleur toepassen en bent dan in een klap klaar.Schilderen is dus niet meer nodig na het aanbrengen van spack.

plafond stucen

Snel een prijsindicatie?

Sierpleister

Al wordt het niet veel gedaan het aanbrengen van sierpleister op een plafond, de keuze is natuurlijk aan u! Als u dit wel wilt dan is spachtelputz de meest voorkomende variant. Spachtelputz laat een korrelige structuur achter op uw plafond.Dit komt omdat er een graniet korreltje is verwerkt in het materiaal.

De korrel kan verschillen van 1 tot aan 2,5 mm. De meest gekozen korreldikte is 1,2 of 1,5 mm dikte. Voordeel van deze sierpleister is dat ook dit materiaal meteen op de juiste kleur kan worden aangebracht. De kleurvloeistof kleurt de putz door en door en bij een eventuele beschadiging is er niets te zien van de onderlaag.

Plafond lijsten en ornamenten

Als het plafond door de stukadoor is afgewerkt dan is de keuze aan u of u kiest voor lijsten of ornamenten laten plaatsen op uw plafond. De klassieke rozetten, lijsten of ornamenten worden gegoten van een gipsgebonden mortel ook wel gietgips genoemd.Ornamenten worden vaak geplaatst op hoge plafonds in oudere woningen.

In de nieuwbouw komt dit zelden voor omdat de plafond hoogte vaan maar 2.60 is en dat is net even te laag. Ouderwetse plafond plinten worden wel op een plafond geplaatst in een nieuwbouwwoning. Dit staat erg stijlvol en kan ook makkelijk omdat de plinten maar 6 mm hoog zijn.

Plafond nieuwbouwhuis laten stucen

Gefeliciteerd met uw nieuwbouwhuis! Nu u een nieuwe woning heeft zullen de muren en de plafonds een laag stucwerk nodig hebben. De betonnen muren kunnen worden voorzien van een dunne pleisterlaag en de kanaal plaat plafonds kunnen glad gestuct worden met een laagje gips.

De v naden in de nieuwbouwplafonds worden geheel weggewerkt en wij zorgen ervoor dat uw plafond glad en strak zal worden. U zult niets meer terug vinden van de betonplaten en kunt nadat de plafonds ( over spack of niet ) gestuct zijn een strakke gespoten latexlaag laten aanbrengen. Lees hier alles over op de pagina latexverf laten spuiten.

Plafonds verlagen en laten stucen

De meeste plafonds in woningen zijn verlaagd met gipsplaten. Omdat in een verlaagd plafond een hoop weggewerkt kan worden zoals spotjes en kabels is een verlaging zeer makkelijk. Het houten frame zal vlak worden aangebracht op het bestaande plafond en worden afgewerkt met gipsplaten. Dit kunnen gips of stucplaten zijn van 60 cm of 40 cm breedte.

Bij het stucen van een gipsplaten plafond ( wel stucplaten ) is het niet nodig om een voorstrijk middel te gebruiken. Door een laagdikte van 5 tot 8 mm aan te brengen zal de gipsmortel gaan kristalliseren en een prima hechting garanderen.

Als u kiest voor glad laten stucen dan zal hierna dus wel een verflaag moeten worden aangebracht.

Zelf een plafond stucen kan dit?

Het stucen van een plafond is niet zo makkelijk als het er uit ziet.Voor een handige doe-het-zelver is dit eigenlijk niet te doen. Het stucen van een plafond is een zeer zware klus en niet weggelegd voor iemand die dit niet dagelijks doet.Als een plafond gestukadoord wordt er continu boven de macht gewerkt en komen krampen en spierpijn snel voor.

Als u niet getraind bent hierin zult u het plafond nooit af kunnen maken en zit u met een half afgemaakt plafond die de stukadoor dan weer in orden moet maken voor u. U zult dan extra kosten kwijt zijn en dat is natuurlijk zonde van u geld.Huur een professioneel stukadoorsbedrijf hier voor in en u krijgt geen last van pijn en frustraties.

Ontvang nu de scherpste m2 prijs!

U wilt een scherpe prijs ontvangen voor het plafond te laten stucen? Kies dan niet meteen voor de eerste beste stukadoor die u tegen komt maar vergelijk hier en daar is de prijzen van stucwerk.

U kunt onze prijs vergelijken met die van onze concurrenten en op deze manier zullen wij laten zien dat u bij ons voordelig uit bent voor het stucen van u plafond. Vraag geheel vrijblijvend uw offerte aan en ontvang de scherpste prijs binnen 2 minuten in u mailbox.

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!