Spachtelputz

Als we het hebben over een super sterke en tijdloze afwerking voor muren en plafonds dan hebben we het over spachtelputz aanbrengen. Leest u hier alles over de mogelijkheden de voor en de nadelen en de gemiddelde m2 prijs van spachtelputz en het stucen van uw muren in uw nieuwbouw of bestaande woning.

Spachtelputz de prijzen

Een slimme keuze als wandafwerking is spachtelputz. Spachtelputz is redelijk betaalbaar per vierkante meter en geeft een fijne of grove korrelige afwerking voor op uw muren zowel binnen als buiten.

Wij zullen u een goed inzicht gaan geven van de gemiddelde prijzen van spachtelputz die wordt aangebracht door een professionele stukadoor.

 • Wanden laten spachtelen € 13 – € 17
 • Plafond laten spachtelen € 16 – € 22

Het laten aanbrengen van spachtelputz op het plafond is een klus waar een stukadoor niet perse op zit te wachten. Er valt veel materiaal naar beneden en vaak valt dit op de stucer zelf. Dit is ook de reden dat de prijzen van een plafond laten spachtelen iets hoger liggen dan die van de wanden.

spachtelputz

Mocht het nu zo wezen dat u meerdere wanden of plafonds in de spachtelputz wil laten stucen dan is het verstandig de klus in een keer aan een stukadoor uit te besteden. Zo bespaart u nog meer op de kosten omdat de stucer nu efficiënter kan werken.

Door prijzen te gaan vergelijken voor dat u de keuze gaat maken met welke stukadoor u in zee gaat kunt u nog meer besparen. Vraag gratis een vrijblijvende stukadoor offerte bij ons aan en wij zullen laten zien dat wij de gene zijn met de laagste m2 prijzen.

Snel een prijsindicatie?

Wat is spachtelputz nu eigenlijk?

Als u de keuze maakt voor een sierpleister laten aanbrengen op uw muren of plafonds dan wilt u ook iets weten over het materiaal natuurlijk? De meest gekozen sierpleister is spachtelputz. Deze heeft bestandsdelen als kunsthars met een graniet korrel.

Bij het aanbrengen van deze afwerking is het de bedoeling dat er een korrelige structuur achter blijft op uw muren en plafonds.U kunt uiteraard zelf bepalen of u kiest voor een fijne of grove structuur. De meest voorkomende dikte van de korrel is 1,5 mm. Maar de keuze gaat vanaf 1 mm tot aan 2,5 mm wat dan wel erg grof is. Hieronder geven wij de voordelen van spachtelputz:

 1. Schrob vast
 2. In kleur aan te brengen
 3. Voor binnen en buiten
 4. Stootvast

Spachtelputz in kleur aanbrengen

Het mooiste voordeel van spachtelputz is en blijft het op kleur aanbrengen. Het kleurpigment wordt toegevoegd en door de putz heen gemixt. Hierdoor is de spachtelputz door en door gekleurd en bij een eventuele beschadiging zal u geen kleur verschil zien.

Mocht u de kleur na een tijdje zat wezen dan kan u een stukadoor inschakelen om de wanden of plafonds een nieuwe kleur te geven met latexverf. Spachteputz is ten alle tijden zowel binnen als buiten overschilderbaar.

Onderhoud

Mocht het nu zo wezen dat u op een een of andere manier vlekken of vuiligheid op de muren krijgt dan is spachtelputz zeer makkelijk te reinigen met een borstel en wat lauw water.

Bij eventuele vlekken die er wat moeilijker van af willen gaan kan u een sierpleisterreiniger gebruiken. Bij het gebruik van deze reiniger zal uw muur of plafond weer als nieuw zijn.

sierpleister aanbrengen

Ondergrond

Als u kiest voor een eindafwerking zoals spachtelputz moet u er rekening mee houden dat dit alleen maar op een vlakke ondergrond kan worden toegepast zo genoemd behang of sausklaar. Mochten de oudere muren of plafonds beschadigt zijn in uw oude of nieuwbouwwoning en niet vlak wezen dan zal de stukadoor deze eerst moeten herstellen of overnieuw moeten stucen met een laag gips gebonden mortel.

Een zeer belangrijk aspect is de hechting tussen het stucwerk en de spachtelputz. Hiervoor zal een voorstrijk middel met kwarts worden gebruikt om een optimale hechting te kunnen creëren. We zullen u een overzicht geven van de meest gebruikte ondergronden:

 • Gipsplaten
 • Beton
 • Glad stucwerk
 • Structuurverf
Snel een prijsindicatie?

Bijwerken / herstellen

Omdat spachtelputz een zeer harde wandafwerking is is deze erg moeilijk aan te helen of te repareren. Uiteraard zijn hiervoor reparatiemortels voor te verkrijgen maar u zult dergelijke reparatie in een muur of plafond altijd blijven zien.

Het herstellen van spachtelputz is bijna onmogelijk mits het zeer kleine beschadigingen zijn.

Sierpleister soorten

Een sierpleister zoals spachtelputz kan in verschillende soorten en korrel grootte worden aangebracht. Denkt u hierbij aan:

 • 1 mm ( extra fijn )
 • 1,2 mm ( fijn )
 • 1,5 mm ( gemiddeld )
 • 2 mm ( grof )

Uiteraard is spachtelputz niet de enige optie om uw plafonds en muren af te werken. Misschien vind u de uitstraling niet zo mooi van spachtelputz maar de voordelen wel? Dan zijn er nog andere soorten sierpleister voor u zoals:

Granol, Rustiekputz, of Mini-graniet

Als u een een vergelijkbaar alternatief wilt hebben kies dan voor rustiekputz. Rustiekputz heeft de zelfde vergelijkbare voordelen en het uiterlijk van deze sierpleisters schelen niet veel van elkaar. Het enige verschil is dat rustiekputz iets grover en robuuster is.

Granolputz

De sierpleister met nog een grovere structuur en diepere groeven is granol. Met deze putz kan een stukadoor patronen maken die met spachtelputz weer niet kunnen. Dit komt omdat er in de granol veel minder granietkorreltjes zijn toegevoegd en er tussen het materiaal en de korrels meer ruimte wordt ge creëert.

Als het granol word door geschuurd zullen er strepen ontstaan net als een boomschors van daar ook het boomschors effect.

Sierpleister muur glad maken

Als u al enige tijd stucwerk met structuur op uw muren heeft en u bent deze zat dan kunt u zich altijd bedenken om deze glad te laten stucen. Het gladstrijken van de spachtelputz wanden gebeurt met een dunne laag gips ook wel genoemd filmwerk of dun pleisterwerk.

Door het opnieuw stucen van de muren krijgt u weer een ruimtelijk effect in uw woning. U kunt er voor kiezen om na het stucen zelf te gaan verven of te laten schilderen door een professioneel bedrijf.

De kosten voor het glad laten stucen van een sierpleister liggen tussen de 8 en de 12 euro per m2.

Ontvang de scherpste prijzen voor spachtelputz

Schakel een professionele stukadoor in voor het laten aanbrengen van spachtelputz in uw bestaande of nieuwbouwhuis. Uiteraard wilt u niet de hoofdprijs betalen per m2 en zijn er talloze aanbiedingen van verschillende stukadoorsbedrijven.

Wat wij u aanraden is onze stukadoor offerte is te vergelijken met die van onze concurrenten. Op deze manier kunnen wij u laten zien dat wij de spachtelputz prijzen het scherpst aanbieden.

Vraag hier geheel vrijblijvend uw offerte aan en ontvang de prijzen van spachtelputz binnen 2 minuten in uw mailbox.

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!