Spackspuiten

Bent u een goedkope afwerking aan het zoeken voor uw muren of plafonds in uw nieuwbouw of bestaande woning? Maar u wilt toch ook wel dat het super mooi en strak word? Dan is spackspuitwerk misschien iets voor u? Een van de voordeligste vorm van stucwerk is spackspuiten. Lees hier alle informatie over de prijzen per m2 en de overige kosten.

Wat is spackspuiten?

Als een stukadoor aan het spackspuiten is brengt hij als het ware een dunne pleisterlaag aan onder hoge druk op zowel de muren als plafonds. Dit doen de stukadoors door middel van een spackspuitmachine. Door het twee lagen systeem krijgt u een prachtige afwerking met een fijne of grove structuur.

De eerste laag heet de mes laag. Deze laag maakt uw muur of plafond egaal en strak. Alle oneffenheden worden hierdoor weggewerkt en zijn niet meer zichtbaar.
De tweede laag is de zo genoemde korrellaag. Deze laag zal de structuur en afwerking gaan bepalen die u daadwerkelijk blijft zien. Dit kan in grove vorm maar ook in fijne vorm afgespoten worden.

spackspuiten

Snel een prijsindicatie?

De uitsraling bepaalt u zelf

U kunt zelf de uitstraling bepalen van spackspuitwerk. Als spack nog niet gebruikt is is dit een gladde pasta zonder structuur. Doordat de compressor veel lucht blaast naar de spuitkop van de machine creëert de spuitkop kleine korreltjes die op de muren en plafonds gespoten worden.

U kunt zelf bij het stukadoorsbedrijf de dikte van de korrel bepalen. Dit kan van 0,5 mm tot aan 1,5 mm.Wilt u uw muren laten spackspuiten in een mooie kleur? Dat kan. Raadzaam is dan wel om voor een wat grove structuur te kiezen. Elke kleur kan worden toegepast bij spackspuitwerk.

Spackspuitwerk prijs per m2

Wat kost spackspuitwerk? Kunnen uw plafonds en muren in uw bestaande of nieuwbouwwoning wel een goede opknapbeurt gebruiken maar u wilt niet teveel geld uitgeven? Dan geven wij hier de mogelijkheden van spackspuitwerk.

De prijs van spackspuitwerk begint al vanaf 5 euro per m2. Dit zijn uiteraard zeer aantrekkelijke prijzen per vierkante meter voor een mooie strakke afwerking. Hieronder geven wij u een opsomming van de gemiddelde prijzen van spackspuitwerk:

Afwerking Spackspuitwerk prijs per m2
Spackspuitwerk wit €  5 tot €  8
Spackspuitwerk kleur €  8 tot €  11
Onderlaag stucen €  8 tot €  15

Zoals wij hierboven al aangeven is spackspuitwerk in de kleur wit het voordeligste in prijs. Maar onze stukadoor kan uw muur of eventueel het plafond ook in kleur spackspuiten. Op deze manier heeft u meteen het gewenste eindresultaat en hoeft u niet meer de oppervlakte te schilderen.

Bij een verbouwing komt natuurlijk meer kijken dan alleen het spackspuiten van muren en plafonds. Het stucwerk is dan ook niet de enige uitgaven die u op dat moment heeft dus waarom niet kiezen voor een goedkope wandafwerking?

Iedereen wilt zo veel mogelijk besparen op de prijs dus waarom u niet? Bij de Stuc-Kampioen hebben wij hierop iets bedacht. Uw offerte online aanvragen en deze binnen 2 minuten ontvangen in uw mailbox. Op deze manier kunt u snel onze offerte vergelijken met die van onze concurrenten en op deze manier komt u altijd aan de goedkoopste prijs voor spackspuitwerk.

spackspuitwerk

Prijsvoorbeeld

De onderstaande prijstabel zijn extra opties die niet bij elk te stucen project nodig zijn. Denkt u hier aan een nieuwbouwwoning of een woning die pas is voorzien van nieuw stucwerk.

Gemiddelde prijs Wanneer
Dunne laag onder spack laten aanbrengen
€ 8 – € 15 per 2m
Als uw muren oneffenheden en gaten hebben? Dan zal er eerst een dunne laag gips moeten worden aangebracht zodat de muur egaal is voordat het spackspuitwerk kan worden aangebracht.
Dagtarief stukadoor
€ 260 – € 300
Als het oppervlakte dat gestuct moet worden erg klein is wordt er vaak een starttarief ingesteld. Een starttarief wordt meestal gerekend bij oppervlaktes onder de 30 m2. De prijs is exclusief materiaal.

Spuitpleister

Wilt u uw wanden of plafonds toch helemaal glad hebben en de laagdikte die moet worden aangebracht ( zoals in een nieuwbouwwoning ) is minimaal dan kunt u ook kiezen voor een spuitpleister. Een spuitpleister kunt u vergelijken met spack. Echter word de opgespoten laag glad afgemest een geschuurd ( gladpleisterwerk ) dus. Ook deze manier is een goedkope manier van stucwerk.

Als de spuitpleister is uitgehard en is afgewerkt door de stukadoor kunt u zowel de wanden als de plafond laten schilderen of spuiten met latexverf.

Snel een prijsindicatie?

Voor en nadelen spackspuiten

Ook spackspuitwerk heeft zijn voor maar ook zijn nadelen. We zullen deze even voor u op een rijtje zetten:

Voordelen

  • Snel aangebracht op de muren en plafonds
  • Goedkoop per m2
  • Snelle droging

Nadelen

  • Slecht te herstellen en bij te werken
  • Kan erg scherp aanvoelen ( voor kinderen )
  • Beschadigt snel ten opzichte van spuitpleister

Overschilderen spackspuitwerk

Mocht uw spackspuitwerk in de loop van de tijd zijn beschadigt en u wilt dit laten herstellen en opnieuw laten schilderen houd er dan rekening mee dat een spack gespoten muur meer verf opneemt dan een gladde muur.

Omdat er een structuur is aangebracht is hiervoor altijd meer latexverf nodig om goed dekkend de muren en plafonds over te schilderen. U kunt rekening houden met 20% meer verf verbruik. Hoe grover de korrel is aangebracht hoe meer verf er gebruikt zal worden.

Voordat u begint met schilderen is het belangrijk dat het oppervlakte eerst goed gereinigd word. Door goed schoon te maken zal vuil en vet verwijdert worden en kunt u een voorstrijk middel gebruiken voor de juiste hechting van de nieuwe latex verf laag.

Voorbereiding van het werk

Een goede voorbereiding is het halve werk maar ook heel efficient bij het laten spackspuiten van uw muur. We kunnen twee werkzaamheden onderscheiden:

  1. Voorbehandelingen van de ondergronden
  2. Afplakken van alle ruimtes

In de meeste gevallen zijn bijna alle ondergronden geschikt om te spacken. Maar op sommige ondergronden kan het echt niet worden aangebracht.Neem een ondergrond zoals hout of metaal, deze zullen teveel gaan inkrimpen en uitzetten en de spacklaag zal loskomen.Een spack-laag is op zich vrij dun en moet ten alle tijden worden aangebracht op een vlakke ondergrond. Mocht de ondergrond niet vlak genoeg wezen zal de stukadoor deze eerst vlak moeten maken met gips.

Afplakken

Afplakken is een van de belangrijkste aspecten van het spackspuitwerk.U moet er natuurlijk niet aan denken dat de stukadoor uw woning verlaat en alle meubels en ramen zitten onder de spetters.

Omdat spackspuitwerk machinaal wordt gedaan krijgt u te maken met spuitnevel. Deze nevel komt in grote lijnen overal terecht en dat is niet de bedoeling. De oplossing is makkelijk. De stukadoor plakt de ruimte waar in hij zijn werkzaamheden moet verrichten van te voren nauwkeurig af.Mocht het zo zijn dat de meubels of andere accessoires in de weg staan dan zullen deze verplaatst moeten worden of ook goed worden afgedekt.

Bespaar op de kosten

Uiteraard is het afplakken een tijdrovende klus. Misschien is het wel een idee dat u de stukadoor van te voren kan helpen en zo op de kosten van een stukadoor kan besparen? Help met het afplakken en het verhuizen van de meubels waardoor de eindprijs een stukje lager zal uitvallen en de stukadoor eerder klaar zal zijn.

Laag btw-tarief met spackspuiten

Wist u dat er een btw tarief is van 6% op woningen die ouder zijn dan 2 jaar? Op alle afbouwwerkzaamheden in en rond een huis ouder dan 2 jaar betaalt u maar slechts 6% btw. Dit scheelt u maar liefst 13% op de huidige 21% btw die betaald moet worden bij een nieuwbouwwoning.

Vind de beste stukadoor

Als u uw wanden en plafonds wil laten voorzien van spackspuiten dan wilt u ook dat er een professionele stukadoor dit komt uitvoeren. Laat uw wanden of plafonds spackspuiten door een stukadoor van de Stuc-Kampioen voordelig en vakbekwaam voor een betaalbare prijs en bespaar wel tot 40% op uw offerte.

Stuc-Kampioen
Stuc-Kampioen
Prijs weten?
Binnen 2 min. geregeld!